Korta nedslag i spelsommaren 2011


Även om sommaren inte är riktigt över så känns det ändå så, på något vis. I vilket fall känns det lite mysigt att kort gå igenom trevliga ögonblick som kan tänkas vara spelpapperelaterade.

Strunta helt i inlägget om du inte är minsta intresserad av småungar som käkar, vuxna män som tar bordshockey på dödligt allvar och annat familje- och spelmässigt bottengrums :)

Det Riktiga Hockey-VM är gängets årliga bordshockeyturnering som alla inblandade tar på blodigt allvar. 2011 års tävling var faktiskt den åttonde i rad, vi började det hela redan år 2004, och det hela blir bara mer prestigefyllt för varje år. Bilderna från den 13 maj är äntligen uppe och kan presenteras; jag kan väl inte påstå att vi hade värsta fotografen på plats, men det blev iallafall förevigat. Alltid något.

Nästa år blir kvalet stenhårt. Så ni vet.

[slideshow_deploy id=’11722′]

Alvar lärde sig under sommaren att äta själv, vilket betyder att han vevar runt med nävarna i bananbitar, ärtor och majs. En del saker sätter han givetvis i halsen, varpå han klöks lite för att kort därefter glatt glufsa vidare. Det är när man ser ett barn äta man inser hur socialt och beteendemässigt instängda vi vuxna människor verkligen är kring matbordet.

Tv-spelsmässigt har det varit en hyfsat avslappnad sommar. Jag recenserade Duke Nukem Forever i juni och lirade därefter igenom L.A. Noire, vilket tog sina modiga fyra veckor. Därefter gick jag lös på Enslaved, vilket var klart på bara några dagar och sitter nu och kör The Saboteur parallellt med femdelade äventyrsserien Back to the Future.

Parallellt med detta har jag också kört en hel del spel till Xperia Play som jag kommer att skriva om inom kort på Eurogamer.se. Förmodligen blir det en topplista där jag försöker rangordna de bästa spelen särskilt skapade för mobiltelefonen.

Fast mest exalterad är jag faktiskt över införskaffandet av en 1541-diskdrive till min Commodore 64. Jag ägde aldrig någon sådan när det begav sig och jag kan säga att det inte bara är att sätta sig ner och köra; mycket har hänt på manual- och användarvänlighetsfronten sedan mitten av 1980-talet.

Jag är van vid att formatera disketter via ett enkelt kommando, till exempel ”Formate [drive] [’name’]” eller något i den stilen.

Kommandot för att formatera en C64-diskett är: OPEN 1,8,15,”N0:[name],01”:CLOSE 1

Men nu kan jag iallafall rädda mina gamla alster på kassettband till disketter där de ligger säkrare till andra generationer, kanske Alvar själv – vem vet? Dessutom har jag en XE-1541 på ingång – en kabel med vilken du kan koppla en vanlig PC till 1541:an för att låta de båda burkarna prata ihop och överföra data till och från varann. Då jäklar blir det snurr.

Under den ökända Grabbdagen som gick av stapeln den 9 juli i år introducerade ett nytt spel, kallat Riddarspelet. Detta ”medeltida” spel är hyfsat likt kubb, men istället för att kasta kubbar är det klot som ska kastas på två riddare som flankerar en drottning som ska kastas ner sist.

Innan du får börja kasta mot riddarna och drottningen ska du dock på boule-vis lyckas placera en boll i var och en av de trianglar som placeras ut på spelplanen. Det lag som först fått ett klot i varje triangel och därefter fällt de båda riddarna och drottningen i den ordningen vinner.

Vad grejen är? Det går att hindra motsatta sidan genom att stöta ut deras klot ur trianglarna; så fort ett lag inte längre har ett klot i varje triangel får de nämligen inte kasta mot riddarna eller drottningen längre. Och skulle någon råka fälla drottningen innan dess de båda riddarna ligger ner måste alla klot plockas bort från trianglarna och detta lag får börja från början.

Mellan varven har vi faktiskt hunnit få i oss lite sol också – det särdeles dåliga vädret till trots. Hoppas din sommar också varit fin – trots att den alltså faktiskt inte är slut. Påstår de.

 


3 svar till “Korta nedslag i spelsommaren 2011”

  1. Alvar,du kommer att bli fröknarnas favorit.Dom kämpar ständigt för att ”den gröna ärtan”
    ska bli poppis på dagis.

    puss o kram mormor Ulla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *