Så låter datakassetter i en vanlig spelare


För ett och ett halvt år sedan lade jag upp en video på YouTube, samt skrev ett inlägg, som visade hur lång tid det tog att ladda in ett normalt piratspel på kassett med turboladdaren Turbo 250. Klippet har setts över 6.500 gånger, vilket är väldigt mycket för min lilla intressekrets.

Någon frågade hur det låter när sådana kassettband spelas i en vanlig bandspelare, så det har jag nu också filmat.

Det förvånade mig lite att den frågan överhuvudtaget dök upp, men förmodligen får jag påminna mig själv om att alla i dag faktiskt inte har gamla datakassetter liggandes på vinden :) Det finns faktiskt de tomma själar som aldrig hört den ljuva musiken ett packat piratspel (och all annan data för den delen) alstrar.

Så egentligen finns det inte mycket mer att prata om, det låter enligt videon nedan.

Observera att jag letat fram min gamla Panasonic-spelare från nittonhundrafrösihjäl bara för detta ändamål. Thanks Gamingdad!

 


4 svar till “Så låter datakassetter i en vanlig spelare”

  1. Precis, den med dubbeldäckare kunde skatta sig lycklig – det var bara att trycka Play/Rec och tugga Hubba Bubba och läsa Kalle Anka Extra under tiden bandaren gjorde jobbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *