Så låter datakassetter i en vanlig spelare

25 augusti, 2012 av: Jimmy Wilhelmsson  

För ett och ett halvt år sedan lade jag upp en video på YouTube, samt skrev ett inlägg, som visade hur lång tid det tog att ladda in ett normalt piratspel på kassett med turboladdaren Turbo 250. Klippet har setts över 6.500 gånger, vilket är väldigt mycket för min lilla intressekrets.

Någon frågade hur det låter när sådana kassettband spelas i en vanlig bandspelare, så det har jag nu också filmat.

Det förvånade mig lite att den frågan överhuvudtaget dök upp, men förmodligen får jag påminna mig själv om att alla i dag faktiskt inte har gamla datakassetter liggandes på vinden :) Det finns faktiskt de tomma själar som aldrig hört den ljuva musiken ett packat piratspel (och all annan data för den delen) alstrar.

Så egentligen finns det inte mycket mer att prata om, det låter enligt videon nedan.

Observera att jag letat fram min gamla Panasonic-spelare från nittonhundrafrösihjäl bara för detta ändamål. Thanks Gamingdad!

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.Kategori: Spel & Data
Etiketter: ,

Kommentarer

4 kommentarer till “Så låter datakassetter i en vanlig spelare”
 1. Henrik skriver:

  Ljuv musik..jösses vilka minnen.. :)

 2. Spelpappan skriver:

  Han (hon?) med kommentaren gillade det också :)

 3. Peter skriver:

  Herregud. Och man kunde ”ljudkopiera” originalspel också. Vilka tider.

 4. Spelpappan skriver:

  Precis, den med dubbeldäckare kunde skatta sig lycklig – det var bara att trycka Play/Rec och tugga Hubba Bubba och läsa Kalle Anka Extra under tiden bandaren gjorde jobbet.

Kommentera