Sveriges största tjock-tv får hjul

23 februari, 2014 av: Jimmy Wilhelmsson  

Minns du min tjock-tv? Den jag kallar Sveriges största? Så kommer jag att benämna den fram tills någon kliver fram och presenterar en ännu större.

I vilket fall; eftersom vi är i flyttagen insåg jag att jag måste kläcka en bra idé för hur vi ska flytta den; tidigare har vi inte ens klarat lyfta den, utan släpat den på handdukar. Lösningen blev givetvis att låta teven få hjul.

Yep, Spelpappan med familj flyttar – det är kanske ingen biggie i sig, men det innebär en del utmaningar att flytta allt jag samlat på mig.

tjock-tv_2Det är ju inte direkt så att jag byggt mina dioramor med intentionen att de lätt skulle gå att flytta på. Inte heller mina arkadspelsbyggen är helt lätta att ta under armen och bära iväg.

Men tuffast av allt skulle nog den tjock-tv bli, som jag kallar Sveriges största.ANNONS

GENERATION 64 är en maffig bok om de unga svenskar som växte upp med hemdatorn Commodore 64 spå 80-talet. Detta är en bok för dig som satt med en Commodore 64 som ung och kände dig delaktig i något större men kanske inte visste exakt vad. Den kommer att få dig att skratta, minnas och skaka på huvudet.

Pris: 299:-
Inbunden, 180 sidor, utgiven 2014

Läs mer om boken hos Fandrake.Den ”upptäcktes” först av Orvar Säfström, vilket han också twittrade om – och efter att jag själv några dagar senare tog mig till Sopstationen förstod jag exakt vilken han menade.

Skillnaden var att han kunde lämna den där, och jag inte…

Jag och min sambo har provat att lyfta den ett antal gånger, men inte lyckats; inte så mycket på grund av att den väger över hundra kilo – vi är hyfsat starka båda två – utan mer för att den totalt saknar handtag eller annat som hjälper till. I snart två år har den alltså stått på samma handdukar vi använde för att dra in den genom dörren.

TV_On_Wheels_1Lösningen blev att sätta den på hjul; en rejäl vagn som tål 300 kilo hade hyfsade mått och inhandlades. Nu kan den rullas ut och iväg till nya lyan.

Det som är ännu bättre är att den nu kan rullas runt i vårt nya hem för att bjuda på otroliga retrospelskvällar precis var vi vill. Det kommer att bli grymt.

Sveriges största tjock-tv. Kan man älska en apparat? Well, jag älskar denna klump.

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.
Kommentarer

2 kommentarer till “Sveriges största tjock-tv får hjul”
 1. DAVE skriver:

  Jäklar vad fet :)
  Hur många tumm är det?

 2. Jimmy Wilhelmsson skriver:

  Det är 37 tum, tror jag. Jag har varit i kontakt med en hel massa experter för att få svar på vad det är för en tv – och fick följande svar från Mitsubishi:

  ”Storleken på TV är 37” viket var det största bildrör som tillverkades på den tiden, runt mitten slutet 80 talet.”

  https://spelpappan.se/2012/08/sveriges-storsta-tjock-tv/

Kommentera