Första smakprovet ur Generation 64

15 augusti, 2014 av: Jimmy Wilhelmsson  

Så har jag installerat mig på G33KC4MP, den spirituella uppföljaren till Sweden Social Web Camp (SSWC) – åtminstone för oss i södra Sverige.

Här samlas lite olika folk för att diskutera framtidens (och eventuellt nutidens) webbmöjligheter samt förlusta sig i mer traditionellt retromässiga nöjen som Game & Watch och bordshockey. Själv är jag här för att lyssna till intressanta unconference-sessioner och eventuellt hålla någon själv.

Det var många år sedan jag var på lägerskola sist; det måste har varit kring 1984 i mellanstadiet – men känslan att vara fri och iväg från vardagen tillsammans med roliga människor har inte förminskats genom åren. Eller känslan att springa in och paxa våningssäng.

Tåssjö lägerskola ligger vid en liten sjö; sjön är misstänkt lik Crystal Lake från ”Friday the 13th”-filmerna – och sämre inramning kan man ju ha.

crystal_lake_g33kc4mp

 

Så…samtidigt som detta sker tänkte jag göra det många bett mig om under en tid; nämligen att ge små smakprov från kommande boken Generation 64 som släpps i butik om en dryg månad.ANNONS

GENERATION 64 är en maffig bok om de unga svenskar som växte upp med hemdatorn Commodore 64 spå 80-talet. Detta är en bok för dig som satt med en Commodore 64 som ung och kände dig delaktig i något större men kanske inte visste exakt vad. Den kommer att få dig att skratta, minnas och skaka på huvudet.

Pris: 299:-
Inbunden, 180 sidor, utgiven 2014

Läs mer om boken hos Fandrake.Här presenterar jag därför några varierade uppslag från den knappt 200 sidor tjocka boken som belyser några – men långt ifrån alla – aspekter som kommer att tas upp. Det är i vilket fall tänkt att dessa lågupplösta uppslag ska ge ett hum om hur boken kommer att te sig rent grafiskt – och försöker visa på den omsorg jag och formgivare Kenneth Grönwall lagt på att få boken att bli precis som vi vill. Sidorna är alltså inte i ordning utan från olika delar av boken.

Mycket nöje – och hoppas att det ska smaka!

book_600x400

gen64_01

gen64_02

gen64_03

gen64_04

gen64_05

gen64_06

gen64_07

gen64_08

gen64_09

gen64_10

Om du ännu inte gjort det men vill förhandsbeställa boken (signerad och numrerad) till förmånligt pris – så görs det enklast här: http://generation64.se/buy.

Ha en fortsatt härlig fredagskväll!

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.
Kommentarer

7 kommentarer till “Första smakprovet ur Generation 64”
 1. Mindrax skriver:

  En teaser är aldrig fel, nu vill jag ha mitt ex BUMS!! :)

 2. Jörgen aka Injun skriver:

  Härligt… ge mig min kopia nu :)

 3. Anders Grenholt skriver:

  Så snyggt! Jättefint jobbat! Det här känns som en given julklapp, så det är kanske läge att beställa ett exemplar redan nu om den då blir billigare dessutom!

 4. Mikael Röjnert skriver:

  Åhh ögonen tårades av alla minnen som fyllde kroppen, blev ett köp direkt

 5. Fredrik skriver:

  Det ser väldigt snyggt ut. Mycket bra jobbat. Hoppas boken kommer snart.

 6. Mindrax skriver:

  Snart leverans på dem antar jag :)
  Skall bli riktigt nice.

 7. Jimmy Wilhelmsson skriver:

  Tack, jag kände själv att det var dags att glutta lite på locket! :)

Kommentera