Skillnad på sticker och sticker


Det har kommit in lite frågor om de Generation 64-stickers vi C64-ägare gillar att sätta på våra laptopar och mobiltelefoner. I samband med förhandsbeställningen följde en sådan sticker med som bonus.

Nu kan du köpa tre hela stickers för mindre än en femtiolapp och en del är lite oroliga att det förminskar coolhetsfaktorn i att ha en originalsticker. Men ingen behöver oroa sig; det är skillnad på sticker och sticker.

laptop_stickersDet här med laptopstickers är en cool grej.

Hela idén med att smycka sin dator med tuffa klistermärken från ställen man varit på eller saker man gjort eller står för lockar fram en ny sida av de flesta av oss, oavsett om vi gillar att skryta eller inte.

Stickern är den tysta manifesteringen, ett sätt att lågmält berätta för andra vad killen eller tjejen bakom datorn är för en – eller åtminstone utger sig för att vara.

Så …till förhandsbeställningarna av Generation 64 från förra året följde det med en sticker som deklarerade ”I’m Generation 64” och det var en kul detalj som många gärna ville skylta med, inklusive såklart jag själv.

Så här ser denna ut:
sticker_hori_01

Denna sticker, som refererar till Generation64.se, är alltså slut. Den finns inte längre att tillgå utan var en del av en förhandsbeställningskampanj som slutade med knappt 700 sålda böcker. Jag vill minnas att det fanns cirka 300 stickers till, utöver detta – som delades ut i samband med direktförsäljningar på mässor och liknande.

Sammanlagt fanns denna originalsticker i runt 1.000 ex, som alltså alla är slut. Detta är originalet; hög coolhetsfaktor, om man så vill.

Så tillverkade vi under våren 2015 ytterligare en modell:

sticker_macbook_com

Notera att den är längre, något ljusare grå färg, säger ”I am” istället för ”I’m” – och refererar till Generation64.com. Denna sticker är alltså från en betydligt större batch som trycktes i år och som givetvis är lika vacker och cool, men som för förhandsbeställarnas och de tidiga läsarnas del alltså inte är samma modell och kan lätt särskiljas från originalet.

Båda är givetvis lika tuffa och jag använder själv bara den senare nuförtiden eftersom den första sticker verkligen är slut, och jag skojar inte. Den är verkligen helt slut. Folk brukar tro att jag spar dem till VIPar eller liknande, but no.

Ytterligare några få undrar varför vi skriver .se på första stickern och .com på de andra. Och detta är såklart helt upp till var och ens egen tolkning …

Förresten, jag kommer ju att befinna mig på Retrospelsmässan i Göteborg i helgen. Där står jag med en ny omgång böcker och en tillika ny omgång stickers som ingår i priset. Under förmiddagen kommer jag även att ha med mig Joachim ”The Sarge” Ljunggren. Kom och hälsa!

 


7 svar till “Skillnad på sticker och sticker”

 1. Bra att veta. Kan man köpa den nya stickern även om man inte har Swish?

 2. Om du kommer till Retrospelsmässan i Göteborg på lördag kan du skaffa dem direkt där? Det blir tre för 40 (slipper ju porto) eller bok plus sticker för 250.

  Anledningen till att det är Swish som gäller är att det är minsta möjliga arbete för mig personligen, då det är jag och inte förlaget som fixar med dessa.

 3. Det bli dyra klistermärken om jag måste ta mig från Umeå till Göteborg. Men tack för svaret, nu vet jag varför valet föll på Swisch.

 4. Men. Men. Jag har ju ett klistermärke med ”I am” och ”Commodore64.se”! Den kombon nämner du inte ovan. Är jag skitspeciellt nu? :D

 5. Mm, det stämmer. Båda klistermärkena säger ”I am”. Jag minns nu att den bild jag visar ovan är den skiss Kenneth gjorde ursprungligen efter våra första diskussioner. Jag övertalade honom att skriva ”I am” istället för ”I’m” – och så blev det.

  Det finns alltså *ingen* sticker med texten ”I’m” – isåfall rör det sig om en förfalskning :)

 6. Kul att hitta sin laptop här utan förvarning när man sitter och tittat genom lite feeds. :) Måste bara tillägga att på min Mac hemma sitter .se-varianten. Och stickern på jobbdatorn har redan resulterat i minst ett sålt exemplar och ett gäng uppskattande kommentarer!

 7. @Christian: Haha, vad fint o snabbt du hittade bilden :) Fotograf är ingen mindre än Erik Starck – som faktiskt berättade att folk köpt boken efter att de sett stickern. Härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *