Boken är klar – här är förordet


Jag och Orvar Säfström har precis avslutat en intensiv men väldigt rolig helg på mässan Comic Con Gamex på Friends Arena i Stockholm. Förutom att arenan inte är färdigbyggd och att de verkar ha noll erfarenhet av mässor, så har det varit en lyckad tillställning med fullt drag i vår monter.

Boken om Äventyrsspel är korrad och klar – och skickad till tryckeriet. Vi tänkte då passa på att bjuda på förordet som en liten teaser.

ComicCon_Äventyrsspel_SpelpappanComic Con Gamex är en lite ambivalent mässa som inte riktigt bestämt sig för om den ska handla om spel, serier, cosplaying eller något annat. Vi visste inte riktigt vad vi skulle vänta oss – men det visade sig alltså att vi lade beslag på en helt perfekt målgrupp i vår monter, nämligen farsorna till cosplayande tonåringar.

Samma sekund de såg Äventyrsspelsloggan stegade de fram och hittade äntligen något de själva var intresserade av. Resultatet blev att vi pratade rollspel dagarna i ända; jag såg själv praktiskt taget ingenting och kunde heller inte medverka i paneldebatten om rollspel då någon av oss helt enkelt måste vara kvar i montern. Synd, men både nödvändigt och givande.

Boken om Äventyrsspel är nu korrad och klar samt inlämnad till tryck. Du som förhandsbeställer kommer att ha den i din hand lagom innan jul, nu väntar vi alltså bara på att den ska bli klar.

I ett tidigare blogginlägg bjöd vi på några uppslag från boken och så här efter Comic Con Gamex tänkte jag bjuda även på förordet som inleder hela boken. Vi är överväldigade av intresset; det här slår till och med förhandsintresset för Generation 64 – och det vill inte säga lite.

Med boken klar kommer jag att ha mer tid för bloggandet här på Spelpappan och hoppas bjuda på en mängd trevliga historier och tillbakablickar medan vi alla väntar på att boken ska bli klar för släpp.

Ha en fortsatt härlig söndagkväll!

förord_äventyrsspel

 


4 svar till “Boken är klar – här är förordet”

  1. Grymt! Då har man något att läsa medans man sitter på jobbet över julhelgen. :) Det var trevligt att möta er i montern. Vill även passa på och tacka Orvar (om han nu läser här) för en MYCKET rolig och givande panel på Comic Con.

    The nostalgy is strong with this one!

  2. Tack detsamma! Vi pratade med väldigt mycket folk om både det ena och det andra. Det är bara jag, Jimmy, som skriver här men Orvar hälsar och tackar. Tyvärr kunde vi inte båda medverka i panelen då någon ju måste stå i montern …next time.

  3. Härligt! Ska bli spännande att få läsa denna bok som man givetvis har beställt.

    Tyvärr så har jag missat er på bokmässor och Comic Con. Undrar då om man i framtiden kommer att kunna köpa Äventyrsspel T-Shirten???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *