Fandrake ger ut den stora boken om Mutant


Det har förvisso sagts på fandrake.com ett tag – men vi har egentligen inte officiellt gått ut med att jag och Orvar Säfström kommer att ge ut den stora boken om Mutant under 2018.

Även om vi håller på som bäst att planera både boken och själva Kickstarter-kampanjen så har vi redan nu en ganska klar bild över hur strukturen på innehållet kommer att bli. Jag tänkte skriva lite kort om det här nu.

Det börjar närma sig den tid då vi för två år sedan släppte den stora boken om Äventyrsspel. Mycket vatten under broarna har hunnit flyta och just Mutant-varumärket har hunnit växa sig ännu starkare än förut – varför vi tycker att det är extra bra tajming att den stora boken om Mutant skrivs precis nu.

Under vår research kring boken om Äventyrsspel reste både jag och Orvar Säfström till Los Angeles för att leta reda på vad som finns hos Fredrik Malmberg, medgrundare av Äventyrsspel och ägare av Mutant-varumärket, i dennes gömmor. Den här gången bestämde vi att vi båda skulle besöka LA samtidigt för att även kunna planera den Kickstarter-kampanj vi kommer att köra igång i början av december.

Det här skriver jag efter att nyss ha landat i Los Angeles samma kväll och varit vaken i snart 30 timmar. I morgon måndag är det dags att vittja de 20-kilospärmar som göms här bland kvarlevorna av Äventyrsspel för att hitta helt nya grejer att lyfta fram. Redan nu vet vi att vi kommer att ta upp mängder av nya saker som de flesta Mutant-fans aldrig hört talas om tidigare.

Det intressanta med den stora boken om Mutant är att vi fått godkännande från samtliga inblandade parter. Vi har tillstånd att använda oss av Mutant-varumärket som sådant – men också licenstagaren Fria Ligans tillstånd att skriva om Mutant: År Noll, Järnringens tillstånd att skriva om deras version av Mutant och så vidare. Vi kommer helt enkelt att vända på varenda sten i de förbjudna zonerna.

Nu ser jag dock nästan i kors av trötthet – och måste få be om att återkomma i morgon. Glöm inte att förhandsbeställa boken om SERIETIDNINGSREKLAM! om du inte redan gjort det. Det gör du här.

Ha en fortsatt härlig … hm, vad är det … måndagsförmiddag i Sverige?

 

,

2 svar till “Fandrake ger ut den stora boken om Mutant”

  1. Jävligt peppad på boken. Boken om Äventyrsspel var otroligt efterlängtad och så kommer även denna vara. Utan att ni avslöjar för mycket, finns det någon chans på himlavalvet att en likadan bok om specifikt Drakar och Demoner skulle kunna bli aktuell inom en inte allt för avlägsen framtid?

    Förövrigt älskar jag nystarten av rollspelandet. Jag har från att inte rört ett rollspel på 20 år nu hittat en grupp i närområdet att spela med, när inte jobb, sambo, barn och andra vuxengrejer säger stopp d.v.s. :)

  2. Attans, jag missade denna – ledsen för sent svar! :/

    Vi för i dagsläget inga diskussioner med ägarna av Drakar och Demoner-varumärket, nej. Det behövs väl rent tekniskt kanske inte någon tillåtelse för att skriva en bok, men allt blir mycket enklare om det finns ett avtal på plats som stipulerar hur vi får använda bilder, material etc. Huruvida det blir en sådan bok vet jag faktiskt inte. Det kanske kan hända – men inget är planerat just nu. Däremot en mängd andra saker i pajpen – vi kommer att lägga upp lite kort info om kommande böcker nu i veckan på fandrake.com!

    Kul att du hittat tillbaka till rollspelandet. Det känns som en evighet sedan jag skrev detta: https://spelpappan.se/2014/03/kommer-det-att-finnas-tid-at-mutant-ar-noll/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *