Här är förordet till SERIETIDNINGS-REKLAM!

18 april, 2018 av: Jimmy Wilhelmsson  

Jaha, mina vänner … SERIETIDNINGSREKLAM! ligger på tryckeriet och pressas fram, sida för sida. Det är nu dags att räkna ner de sista två veckorna av förhandsbokningar – och därefter ett tidigt utskick av förbeställda böcker. Sen … lång väntan till september och släpp.

Vi har bjudit på kapitlen, vi har bjudit på lite förhandstittar på en del uppslag – och nu bjussar vi alltså på det färdiga förordet! Håll tillgodo!

Tomheten som brukar sprida sig när en bok väl går till tryck vill inte riktigt infinna sig. Det är hög aktivitet på Fandrake: dels ska vi se till att få färdigt alla förhandsbonusar, dels skriver vi såklart febrilt på nästa bok, MUTANT – Minnen från den förbjudna zonen.ANNONS

SERIETIDNINGSREKLAM! är boken som blev känd genom radioprogrammet Snedtänkt! Detta är den stora boken om lockelserna du hittade i serietidningar som Kalle Anka, Fantomen, Buster, Knasen och många fler. På somrarna frestades vi med Vira Blåtira och Hubba Bubba – om vintrarna gällde Commodore 64, Barbie och He-Man.

Pris: 399:-
Inbunden, 240 sidor, utgiven 2018

Beställ den på Fandrake för gratis frakt!Sammanfattningsvis är både jag och Adam Evertsson på Reklamfrånförr mycket nöjda med vår insats. Det här är en tjock bok på 240 sidor som dryper av både nostalgi och mängder av info kring både varumärken och dess reklam. Vi har dykt djupt ner i serieförlagens verklighet under främst 1970- och 1980-talet – och rent allmänt är jag till och med själv mycket spänd på resultatet.

I dag skrev förresten Adams lokatidning Härryda-Posten ett reportage om honom och hans medverkan.

Nu vill man ju bara helst visa upp den maffiga boken – som alltså är lika stor som boken om Äventyrsspel – men de går inte än … tyvärr. Därför får vi nöja oss med att presentera förordet!

Det var allt för den här gången. Det kommer förhandsgodis under veckan.

Ha en fortsatt härlig onsdagkväll!

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.
Kommentera