Intressant som skrivits under vecka 39


Vecka 39 skrevs det som vanligt en massa intressanta saker på Eurogamer.se och på andra platser. Jag sammanfattar under lördagen det jag skrivit som jag tycker kan vara värt att läsa om du inte följer sajten varje dag.

Dessutom lägger jag ut lite övriga texter jag tycker kan vara värda att läsa för den som är intresserad av tankar och trender från spelvärlden.

MMO-marknaden ökar stadigt

Den västerländska MMO-marknaden ökar men den genomsnittliga omsättningen per spelare minskar. Detta beror förmodligen på de nya affärsmodellerna många MMO börjat med – men kan de överleva i längden?

Bara 6 procent av konsolägarna laddar ner

Bara sex procent av amerikanska konsolägare laddat ner något under de senaste tre månaderna, vilket känns förvånande. Motsvarande siffra för PC- och Mac-användare är 15 procent. Ändå utgörs den digitala försäljningen av fler sålda enheter (men mindre omsättning) – det är alltså bara precis början vi ser?

Beyond Good & Evil HD på gång

Helt oväntat, som en blixt från en klar himmel – en remake på ett av världens bästa spel är på gång.

Veckans Retrokanon: Wizard of Wor

Varje torsdag går vi på Eurogamer.se tillbaka och kikar på ett fantastiskt spel från förr. Och ett helt värdelöst. Denna veckan var det dags för Wizard of Wor till C64.

Iwata: ”Vi ska ge utvecklare bättre stöd”

Andra utvecklare än Nintendo själva har inte haft någon större lycka på Wii. Bättre har det varit till Nintendo DS men ändå lovar chef Satoru Iwata att stödet till andra utvecklare ska bli bättre. Ja, det kan inte gärna bli sämre.

Jade i Beyond Good & Evil när det begav sig.

 

Sen tänkte jag sammanfatta några bra grejer jag läst av andra skribenter i veckan:

Glöm aldrig vem du är (Blog’Emup)

Om minnesförlust som det vanligaste dramaturgiska sättet att berätta för spelaren varför du inte vet ett dyft om världen och måste omskolas genom en enkel tutorial i flera steg. Jag håller med om att det är dags att lämna detta ytterst ovanliga fenomen irl i fred även i spelets värld – och komma på något nytt.

Handlingar väger tyngre än ord (Bitgarden)

Micke (från Eurogamer.se) ställer en intressant fråga; vad får dig att knyta an till en spelkaraktär? Personligen har jag ingen aning, men det har skrivits en del intressanta svar på andra bloggar om ämnet. Jag tror kanske att karaktärer växer fast i mig, såväl i spel som i film och böcker.

Speltraditioner (-STR/+CHA)

Ina (inte vår Ina från Eurogamer.se såklart, sorry för första misstaget) funderar över att det finns vissa spel hon alltid återkommer till och spelar igenom en gång till, ofta väldigt regelbundet. Jag vet inte jag själva har något motsvarande; visst finns det titlar jag återkommer till men kanske inte för att köra igenom helt och hållet en gång till.

Jaha, det var det. Tack för den här veckan, i morgon är det söndag och då är det retromusikdags igen. Ha det!

 

,

2 svar till “Intressant som skrivits under vecka 39”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *