Intressant som skrivits under vecka 43


Vecka 43 skrevs det som vanligt en massa intressanta saker på Eurogamer.se och på andra platser. Jag sammanfattar under måndagen det jag skrivit under veckan som gått och som jag tycker kan vara värt att läsa om du inte följer sajten varje dag.

Dessutom lägger jag ut lite övriga texter jag tycker kan vara värda att läsa för den som är intresserad av tankar och trender från spelvärlden.

Den här veckan är det Gamex, Sveriges största (nåja) spelmässa, och ”alla” ska dit. Det ska dock inte jag. Först var det såklart tänkt att även jag skulle dyka upp och spendera lite trivsam tid med mina fellow Eurogamers men eftersom Alvar fortfarande bara är knappt tre veckor gammal då så stannar jag hemma med min familj. Och trivs jättebra med det också.

Men ha riktigt kul, ni som ska dit!

Recension: Final Fantasy: The 4 Heroes of Light

FF:T4HoL är ett riktigt bra spel för barnpassning:

”Final Fantasy: The 4 Heroes of Light är nämligen, kort uttryckt, ett riktigt trevligt BMRPG – eller bärbart mysrollspel som både kan sträckspelas och avnjutas stötvis på resor eller dylikt. Själv har jag i egenskap av nybliven pappa haft möjlighet att spela enbart tack vare att det faktiskt är ett mycket förenklat rollspel till just en bärbar konsol; jag kan springa runt i en grotta i en kvart för att nästa stund byta blöja och dyka in i handlingen igen utan att känslan är förstörd.”

Är PlayStation Phone verklighet?

Bilder läckte i veckan ut på en så kallad PlayStation Phone som är tänkt att vara Sonys och Sony Ericssons gemensamma skötebarn. Engadget publicerade bilderna först och vi hängde på. Men är inte specifikationerna lite för gamla redan när den är tänkt att släppas under nästa år? Och rimmar operativsystemet Android som Sony Ericsson satsar benhårt på särskilt bra med Sonys handhållna spelkonsol PSP?

Recension: Professor Layton and the Lost Future

Jag hann banne mig med en recension till under veckan trots (eller tack vare) familjebildningen. Nintendos utmärkta problemlösarspel Professor Layton and the Lost Future fick en fin nia av mig. Av denna anledning:

”Pang på rödbetan, inga onödiga introduktioner – Professor Layton and the Lost Future suger in dig i en berättelse som friskt blandar humor med en slags allvarsam historia men precis som i Phoenix Wright- eller Blue Toad Murder Files-serien tar humorn ofta över. Och precis som i mitt senare exempel är Professor Layton-spelen, för dig som inte vet, en berättelse som skapar en vacker ursäkt för att ge dig massor av gåtor och problem att lösa – runt 165 stycken för att vara inexakt.”

Skaffa det. Det är sjukt bra.

Sen brukar jag sammanfatta några bra grejer jag läst av andra skribenter i veckan – men ärligt talat har jag inte hittat något som riktigt känns värt att lägga ut. Skärpning, skribenter därute!

Eller har jag missat någon?

 


4 svar till “Intressant som skrivits under vecka 43”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *