Spelpappan återskapar Slaget om Hoth, del 2


Den som tidigare följt mitt dioramaäventyr med Slaget om Hoth vet att jag införskaffade en gigantisk AT-AT jag sedermera målade snygg och sedan fick en idé om att återskapa delar av slaget.

Nu har nästa steg inletts; 2 AT-ST har dykt upp plus ett gäng snötrupper. Därefter ska själva snön byggas av frigolit och ett eller flera lager av någon slags konstnö jag inte bestämt än. Plus fler rebeller.

Själva setupen är nu gjord, tror jag. En AT-ST brakar in mot rebellernas första linje med en liten snövall som inte är byggd än och i svallvågorna av detta väller snötrupper in. Bakom dessa monterar fler trupper upp två så kallade E-web blaster cannons för eldunderstöd och ytterligare en AT-ST med missiler istället för blasters gör sig redo att gå till attack.

Dessutom hittade jag en Luke Skywalker i snowspeederdräkt med harpun och ljussvärd som jag satte i attackposition under AT-AT:en, precis som i filmen. Det blev rätt ok, tycker jag. I cockpiten står dessutom General Veers bakom två AT-AT-förare och i själva kroppen står en annan imperieofficer och domderar tillsammans med ytterligare en förare och en droid.

[slideshow_deploy id=’11642′]

Det saknas dock ett gäng rebeller i försvarslinjen och det tänkte jag skaffa parallellt med att de två AT-ST måste målas så att de blir slitna likt den stora maskinen. Likadant behöver rebellernas apparatur målas så småningom; dags att snart ringa Pappa Patrik – som förresten blivit pappa igen! Grattis till Allan!

Jag tänkte för rolighets skull gå ifrån filmmanus och låta Han Solo, Chewbacca och Leia vara med i rebellnästet, mest för att det ska bli mer variation. Sanningen att säga har jag blivit lite biten av retrovinkeln i det hela och beställde faktiskt en lika fet version av Millenium Falcon som fortfarande står oupplockad.

Mer om den senare. Nu blir det glögg.

 


9 svar till “Spelpappan återskapar Slaget om Hoth, del 2”

 1. Ser bra ut! Har en At-at på väg med posten och har också köpt på mig en del At-st, rebeller, radarlaserkanoner, snowspeeders och annat för ett jättelikt diorama..jag har prylarna men inte platsen tyvärr :) Men jag gav mig på att måla en Battle at Hoth-tavla iallafall, den tar mindre plats. Trevlig blogg, helt min stil.
  Ha det bra, Hälsningar Henrik

 2. Hehe, en tok till :)

  Jag har meckat fram och tillbaka med hur jag vill att det ska se ut och en del har hänt sedan detta skrevs och kanske är det snart dags för del 3.

  Dels har jag lämnat idén om att ändra på manus och låter det istället vara så troget det går. Imperiefigurerna kommer att driva rebellerna på flykten och jag upptäckte att den lilla grejen i änden på snöret i AT-AT är utmärkt för att hänga Skywalker i, så han kommer nog att dingla strax under luckan istället.

  Jag har en snowspeeder på väg och den tänkte jag hänga på nåt vis så att det hela får lite höjd över ytan också, blir lätt en massa spring på marken bara. Att måla en bakgrund var ambitiöst, jag kommer förmodligen att trycka en bakgrund på en våd av något slag. Men det är det sista jag gör så det dröjer nog.

  I övrigt fick jag en idé att göra en liten interiör av basen i en av hyllorna också, så jag har även börjat kika på detaljerna hur det ser ut. Mycket tjocka kablar och grejer som hänger :)

  Men kul! Uppdatera gärna hur det går.

 3. Basens interiör i en av hyllorna? Fan vad häftigt, det måste du ha!

  Själv har jag nu köpt en 75x75cm spånskiva, vilken ska vara bas för den ofantliga mängd terrängmaterial jag fick hem från modellhobby.se. Inom ett par veckor kommer min dotter förhoppningsvis att ha en savann hon kan leka med sina plastdjur på.

 4. Uj, uj, fick köpt ännu en stor AT-AT Walker, jag som inte har plats för 1 just nu :) Hur går det med ditt projekt? Är det den nya större varianten av AT-ST du har, eller är det en vintage?
  Trevlig helg!
  Henrik

 5. Du menar att du har 2 AT-AT:s, eller? Det är verkligen ambitiöst :)

  Nej, jag har bara nyare grejer. De gamla är coola; men de är dels mindre – men också ganska dyra, ofta okompletta och inte lika många detaljer.

  Projektet går långsamt framåt. AT-AT är som sagt målad och ska inom kort måla en AT-ST och kanontornen också. Parallellt bygger jag en interiör av echo-basen i frigolit och har nyligen skaffat en bacta-tank med tillhörande droider och har lite andra tillbehör på gång in.

  Nästa steg är att dra ut till Hornbach och skaffa större frigolitstycken att skära ut snön ur. Har även en snöspray på gång som jag hoppas ska gå att applicera på den målade frigoliten. Ska köra lite tester snart.

  Har du erfarenhet av att dra in ljus i modeller? Echo-interiören hade mått bra av lite taklampor och jag antar att jag behöver en transformator men vet i övrigt ganska lite om elektronik. De flesta sådana prylar kommer ju från modelltågvärlden och där hämtar man ju ström direkt från styrsystemen som sköter bommar och så vidare.

  Men jag får väl ta lite fler bilder i helgen, inte så där jättemycket nytt att visa upp bara.

 6. Det låter som om vi tänk lika när det gäller frigolit och konstsnö.
  Hasbro hade tydligen gjort ett Hoth diorama på comic-con, den kanske du har sett.
  http://www.ugo.com/the-goods/hasbro-star-wars-diorama-san-diego-comic-con-2010-empire-strikes-back-battle-for-hoth
  De lär ju ha lite lättare att få ihop det, de har ju tillgång till ändlöst med material :)
  Förutom At-at, at-st, snowspeeder, Radar Laser Cannon och snowtroopers med blasterkanoner har jag köpt Battle Hoth Recon Patrol Action Figure Set samt HOTH ATTACK BATTLE PLAYSET with Rotating Gun Turret & Shooting Laser m.m så jag kommer nog fokusera på markstriden och inte på själva basen (igen platsbrist)så det ska bli kul att se hur du får ihop det..
  Jag kände en väldigt duktig elekriker som skulle dra in och programera blinkande ljus i olika sekvenser i min Darth Vader, scala 1:1 som står här hemma. Men eftersom han är just elektriker så hände det inte ett skvatt under ett halvår så jag tröttnade :)
  Men små små ledlampor som sitter ihopkopplade bör man väl kunna köpa i någon välsorterad butik. något sådant tänkte jag på:
  http://www.ledshopen.se/led-ljuslister-ljusband-rgb-12v.php

 7. Ja, jag har egentligen endast utgått från två saker; 1) utrustningen ska i möjligaste mån målas så att den bättre efterliknar originalen och inte ser så plastiga ut och 2) allting ska få plats i min stora bokhylla i kontoret som bara är 40 cm djup. Det sätter liksom sina egna begränsningar för hur stort det kan bli.

  Jag har pulat lite med just interiören i helgen och hoppas kunna publicera lite bilder på det hela i veckan som kommer. En del detaljer tror jag blir riktigt bra, faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *