Spelpappan återskapar snöstorm på Hoth

23 december, 2012 av: Jimmy Wilhelmsson  

Södra Sverige fick sig ett snöoväder så här dagen innan julafton, och vad passar då bättre än att presentera lite bilder från Star Wars-dioramat med Han Solo på Hoth?

Jag var inte riktigt nöjd med min förra setup, och under hösten installerade jag ny belysning för att ge ett filmtrognare sken. Döm själv.

Redan i april satte jag en bit plastskiva framför själva dioramat och sprejade med pudersnö (tom burk för att få det supertunna lagret) för att simulera snöstorm. I höstas installerade jag belysningen i dioramat, men först nu har jag alltså fotograferat det och satt ihop en liten film.

Originaldioramat hade ju ingen skiva alls, utan innehöll bara Han Solo i en något oinspirerad terräng; det stod ganska klart att jag behövde något som tog bort alla detaljer och visade på snöstorm.

han_solo_hoth

I morgon är det julafton och snön yr utanför; det ser ut som att det faktiskt blir en vit jul i Malmö, vilket verkligen inte händer varje år. Själv sippar jag vidare på julölen; rimmen skriver jag senare i natt – jag är som mest kreativ då – och mina årslistor på Eurogamer.se är redan skrivna och inlämnade.
Jag är redo för årets sista vecka.

han_solo_hoth_diorama

Ha en fortsatt trevlig söndagskväll!

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.
Kommentarer

2 kommentarer till “Spelpappan återskapar snöstorm på Hoth”
  1. Henrik skriver:

    Najs, blev riktigt bra! ännu en tanke, Kan man inte sätta in nån liten fläkt och massa superlätt flingsnö bakom glasskivan, typ likt juldekorationerna som snöar när man skakar dem, fast utan vätska i detta fallet? God fortsättning på julen!

  2. Spelpappan skriver:

    Tack! Hm, du menar en liten fläkt som kopplas till belysningen…? Jo, det kan nog gå – jag har en del sådant bland mina Arduinoprylar. Men blåser inte all snö bara iväg? Det gäller att få den att virvla runt hela tiden då. Hm…hm…

Kommentera