Spelpappan skaffar nytt kontor inför sommarprojekten


Jag inser att alla inte bryr sig nämnvärt om de lokaler i vilka jag kokar ihop det som hamnar på bloggen, men det kan ändå vara värt att sammanfatta de projekt jag ämnar fortsätta med i sommar – eftersom jag har en tydlig tendens att starta saker jag tar lång tid på mig att färdigställa.

Saken är nämligen den att jag nu skaffar ytterligare ett kontor, att lägga till de övriga jag brukar arbeta från. Denna gång handlar det om Småland.

För något år sedan hade jag en långtgående idé om att utlysa Sveriges bästa spel- eller recensionskontor eller -rum. Tävlingen skulle vara öppen både för privatpersoner och företag och definitionen av ett spel- eller recensionskontor eller -rum var tänkt att vara väldigt bred för att fånga in så många häftiga platser som möjligt.

Priserna berörde jag bara vidlyftigast, men drömmen vore att få en möbel-/inredningskedja och en spel-/datorkedja att slänga in 25.000 var i vouchers – och fördela dessa summor på det sätt som kändes bäst efter hur bidragen såg ut.

Ännu har dock inte detta blivit av, mest för att jag inte haft tid att dra i det.

liatorp_kontor_1Men…själv lägger jag ganska stort fokus på att den plats jag befinner mig på när jag skriver och arbetar med kreativt material är kreativ och inspirerande i sig själv.

Det måste inte betyda att den kostar massor med pengar att inreda, men det betyder att den måste kännas rätt och ge ett relevant lugn – för att saker ska kunna födas och slutgligen verkligen bli av.

Jag skaffade nyligen ett fritidshus i Småland som vi besöker med jämna mellanrum. Här blir ett av rummen vårt arbetsrum, som vi ska samsas i. Matematiken säger att vi får inreda två väggar var, vilket ska bli intressant. Under maj månad hoppas jag att det kommer att växa fram ett härligt arbetsrum jag kan spendera lika mycket tid i som hemma i Malmö.

I vilket fall; sommaren tänkte jag ägna åt att färdigställa följande:

Att skapa en spelbok
Spelboken måste jag komma vidare med. Jag har brutit ner en spelbok i alla paragrafer för att se hur den är uppbyggd och skulle vilja komma vidare och skapa en själv. Den behöver inte bli bra, jag vill bara ha den gjord. Stalltipset just nu är att den kommer att beröra The Beale Cipher Mystery – och ha en koppling till…tadaa…Småland! :D

Mos Eisley Cantina diorama
Jag har släpat hit hela embryot till det stora dioramat över Mos Eisley Cantina och planerar att slutföra alltihop här. Helst skulle jag vilja bygga in alltihop i ett Glass Display Cabinet Table (vad nu det kan heta på svenska?) och ska börja hålla utkik efter ett med lämpliga mått.

I samband med detta vill jag även komma igång igen med min Arduino-programmering, så att belysning och ljud kan styras – både med vriddon men också efter ljusstyrkan i rummet.

Mos Eisley diorama
Ytterligare ett diorama med Mos Eisley är som sagt på väg. Här har jag småjobbat lite en timme här och en timme där den senaste tiden; det största arbetet ligger dock i att måla en hel Millennium Falcon, men skam den som ger sig!

C64 i hemmabyggt arkadkabinett
Ett kabinett är i antågande och jag har ännu inte bestämt mig för om det ska innehålla en C64 eller A500, men med största sannolikhet lutar det åt en C64 då jag fortfarande har en del olösta tekniska problem med Amiga-kontrollerna. Det hade varit sjukt roligt att ha denna klar inför hösten.

Vad betyder omslaget för spel?
Jag känner att jag skulle vilja gå vidare i den djupa diskussion om olika produkters omslag, som jag startade för över ett år sedan. Tanken var att den skulle leda in på skivomslag, bokomslag och därefter naturligt gå vidare till spelomslag.

Starwarsdiorama.com
För någon månad sedan sjösatte jag första versionen av en sajt som enbart skulle presentera mina dioramor och hur jag byggt dem. Work in progress skulle också få vara med, men jag har ännu inte haft tid att ta den vidare till nästa steg. Det hoppas jag dock ha tid med; redan nu hamnar den på första sidan om du söker på Google efter ”Star Wars diorama”, vilket är kul med tanke på konkurrensen.

Så…som du ser har jag en hel del att göra i sommar, och slipper gå sysslolös. Håller du på med något roligt projekt; berätta gärna för mig – jag gillar att följa andras galna grejer.

Ha en fortsatt trevlig lördag!

 


2 svar till “Spelpappan skaffar nytt kontor inför sommarprojekten”

  1. Haha, de har vi faktiskt själva satt upp; anledningen till att det är så sunkigt på väggen på bild 4 är att skorstensgubbarna var tvungen att gå in på olika ställen i stocken för att få ut det gamla röret. Så vi får väl göra något annat just där, antar jag.

    Golvet är faktiskt original, från 1920-talet – det är enda stället i huset där originalgolvet finns kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *