Spelpappan bygger Archon-brädspel, del 4


Förra gången beskrev jag lite inledande regler för Archon the Board Game, som jag håller på att bygga med hjälp av 3d-skrivare. Nu har det hänt ytterligare en hel del på denna front.

Inte nog med att jag är färdig med hela det blå laget, den mörka sidan – jag har också reggat domänen archonboardgame.com som jag kommer att göra något kul av framöver – samt börjat bygga på själva brädet också.

Ett lag i Archon: The Light and the Dark består av 9 figurer över 2 rader, det vill säga sammanlagt 18 olika pjäser.

archon_start_atariFrämre raden består av 7 pawns och 2 scouts, i det blå lagets fall består de av goblins och manticores. På bakre raden är spellcastern den centrala pjäsen, i blå lagets fall en Sorceress.

Två olika champions flankerar denna pjäs, som i blå laget symboliseras av en Shapeshifter och en Dragon. Utanför dessa finns på endera sidan en hunter, i blå lagets fall bestående av två Basilisks – och utanför dessa en brute på vardera sida, i blå lagets fall två Trolls.

Längst ut på varje sida av bakre raden finns två flyers, som i blå lagets fall är två Banshees.

archon_blue_spelpappan_4

Efter en hel del trixande med 3d-filer och Qubicle Construction står jag då här med 18 pjäser jag är nöjd nog med för att använda i en första spelbar version av Archon. Det har varit en hel del oförutsedda saker som dykt upp på vägen, men inte så pass allvarliga att jag tvingats göra om stora delar av uppsättningen.

archon_blue_spelpappan_5

Nu kommer det gula laget också att göras på liknande vis, och parallellt med dessa ska jag även ge mig på att göra själva spelbrädet. Jag hittade nämligen en smart lösning på Thingiverse, i vilken brädet består av moduler så att det går att bygga ett valfritt stort bräde med andra kombinationer än de vanliga 8 x 8 rutor. En tidig prototyp visar att detta förmodligen kommer att fungera utmärkt.

archon_board_spelpappan

Så…nu kommer jag förmodligen inte att skriva om mitt Archon-bygge här mer, förrän jag är klar med hela det gula laget också. Då antar jag att en stor del av brädet också är klart, och att jag kan börja testspela med ytterligare regler.

Jag ser inte detta som bara ett spel; detta blir ett förbannat konstverk när det är klart :)

Här nedan har du ett högupplöst galleri, hämtat direkt från min sida på Flickr:

[slideshow_deploy id=’22618′]

Ha en fortsatt trevlig onsdagskväll!

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *