Archon och Rob Hubbard-noter i TechWorld


Som du kanske vet skriver jag numera även lite retroartiklar i IDG-tidningen TechWorld; en tidning som mest vänder sig till IT-avdelningar och erbjuder hårdvarutester, analyser och annat intressant för den som verkligen är intresserad av själva datorerna.

Nyligen publicerades en artikel om mitt 3d-skrivarprojekt Archon – och i helgen lades även min artikel om Rob Hubbards originalnoter ut på webben.

Jag har flera gånger dragit fram Rob Hubbard i min artikelserie om skön retromusik, bland annat har musiken till Populous, Rasputin och Monty on the Run uppmärksammats – och många fler.

Rob_Hubbard_noterI mina många diskussioner med folk om ditt och datt kring Commodore, retro och datorspel framgick det att Rob Hubbards originalnoter faktiskt finns i svensk ägo efter många om och men.

Den sällsamma berättelsen om detta är exakt vad jag berättar om i artikeln ”Datormusikens heliga graal” i årets första nummer av TechWorld – som nyligen publicerats på webben efter att bara ha funnit i papperstidningen under en tid.

Alldeles färsk är dock den artikel om min 3d-utskrift av datorspelet Archon från Free Fall Associates som jag tjatade om hela hösten och vintern här på Spelpappan.

Inför artikeln kontaktade jag inte bara Jon Freeman på Free Fall Associates utan även Paul Reiche III som via sitt bolag Toys for Bob tog konceptet med digitala figurer som agerar som brädspelsfigurer ett steg längre – och skapade spelserien Skylanders som fungerar precis tvärtom.

Håll till godo!

2014-04-18 15.56.12

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *