Får jag presentera The Game Wagon

15 oktober, 2015 av: Jimmy Wilhelmsson  

Varje gång jag är ute och pratar retrospel med folk så dyker min jättelika tjock-tv upp i diskussionen – och jag inser nu att jag inte presenterat den vidare ingående på sistone. Det som hänt är ju dels att den fått hjul men också innehåller en mängd finesser för att ladda spel.

Resultatet blir en mobil låda roligheter. Tillåt mig presentera den retrospelsenhet jag populärt kallar för The Game Wagon.

När du vill spela dina gamla tv- eller datorspel fallerar det kanske ofta på att det är bökigt att plocka fram allt. Dels ligger ofta grejerna nerpackade i lådor och dels är det mycket sladdar att hålla reda på jämfört med moderna konsoler vars handkontroller till exempel numera är trådlösa.

Själv löser jag det hela med att grejerna alltid står uppkopplade och framme, vilket såklart låter hopplöst opraktiskt. Men genom att stapla alltihop på min jättetjock-tv – som går på hjul – är allt kirrat i det som här hemma kallas The Game Wagon.

The_Game_Wagon (1)ANNONS

GENERATION 64 är en maffig bok om de unga svenskar som växte upp med hemdatorn Commodore 64 spå 80-talet. Detta är en bok för dig som satt med en Commodore 64 som ung och kände dig delaktig i något större men kanske inte visste exakt vad. Den kommer att få dig att skratta, minnas och skaka på huvudet.

Pris: 299:-
Inbunden, 180 sidor, utgiven 2014

Läs mer om boken hos Fandrake.The Game Wagon består av en 37-tums löjligt tung tjock-tv som dels är fyrkantig som en stor kloss och dels är helt utan handtag. Besten släpades in i hemmet på handdukar och placerades på en rejäl rullbräda som tål runt 300 kilo, vilket räcker gott och väl. Ovanpå har jag lyckats få plats med följande:

Fyra maskiner släpper ur sig en hel mängd kablage och alla sladdar måste samlas ihop på baksidan och inte släpa i marken om åbäket ska gå att flytta runt på ett smidigt sätt. För att det hela ska gå att koppla enkelt till vägguttaget ville jag gärna samla ihop allt med en grendosa också, som jag alltså fäst på baksidan.

The_Game_Wagon (9)

Kanalväljaren sitter på framsidan och varje maskin har en egen ingång och jag slipper därmed byta några kontakter, det är bara att stänga av en apparat och sätta på en annan. Alla handkontroller och joysticks finns på plats, det är bara att ladda in och grabba ett styrdon och sätta igång.

Det jag möjligtvis skulle vilja få plats med också är min Nintendo Gamecube som jag tycker kräver en äkta tjock-tv; det är liksom inte samma sak i wide screen. Men jag antar att man inte kan få allt.

Nästa gång tänkte jag demonstrera The Game Wagon in action. Håll ut!

Ha en fortsatt härlig torsdag!

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.
Kommentarer

5 kommentarer till “Får jag presentera The Game Wagon”
 1. Ola skriver:

  Grym!

  Och jag tänker bara: Fy f-n vilket jobb att damma och hålla rent ovanpå den…

 2. Jimmy Wilhelmsson skriver:

  Ah, men den har en fin analog duk över sig när den inte används. Annars…ja!

 3. Mindrax skriver:

  Den besten tar ju upp halva rummet :)
  Men jag håller med dig att de gamla retromaskinerna gör sig bäst på CRT 4:3.

 4. Niclas skriver:

  Perfekt uppsättning! Mycket praktisk.

 5. Anders Grenhult skriver:

  Mycket imponerande. Men det är samtidigt synd och konstigt att varken Amiga- eller Commodore 64-datorerna är Internet-anslutna, och det känns till och med lite ovärdigt att hålla dom totalt isolerade från yttervärlden. Både Amiga- och C64-scenerna behöver ju dessutom allt stöd som finns, så att exempelvis skaffa ett PCMCIA-kompatibelt nätverkskort till 600:an från amigakit.com och ett RR-Net-nätverkskort till C64:an är verkligen en bra insats, och dessutom en perfekt tillfälle att hälsa datorerna välkomna in på hemmanätverket.

Kommentera