Får jag presentera The Game Wagon


Varje gång jag är ute och pratar retrospel med folk så dyker min jättelika tjock-tv upp i diskussionen – och jag inser nu att jag inte presenterat den vidare ingående på sistone. Det som hänt är ju dels att den fått hjul men också innehåller en mängd finesser för att ladda spel.

Resultatet blir en mobil låda roligheter. Tillåt mig presentera den retrospelsenhet jag populärt kallar för The Game Wagon.

När du vill spela dina gamla tv- eller datorspel fallerar det kanske ofta på att det är bökigt att plocka fram allt. Dels ligger ofta grejerna nerpackade i lådor och dels är det mycket sladdar att hålla reda på jämfört med moderna konsoler vars handkontroller till exempel numera är trådlösa.

Själv löser jag det hela med att grejerna alltid står uppkopplade och framme, vilket såklart låter hopplöst opraktiskt. Men genom att stapla alltihop på min jättetjock-tv – som går på hjul – är allt kirrat i det som här hemma kallas The Game Wagon.

The_Game_Wagon (1)

The Game Wagon består av en 37-tums löjligt tung tjock-tv som dels är fyrkantig som en stor kloss och dels är helt utan handtag. Besten släpades in i hemmet på handdukar och placerades på en rejäl rullbräda som tål runt 300 kilo, vilket räcker gott och väl. Ovanpå har jag lyckats få plats med följande:

Fyra maskiner släpper ur sig en hel mängd kablage och alla sladdar måste samlas ihop på baksidan och inte släpa i marken om åbäket ska gå att flytta runt på ett smidigt sätt. För att det hela ska gå att koppla enkelt till vägguttaget ville jag gärna samla ihop allt med en grendosa också, som jag alltså fäst på baksidan.

The_Game_Wagon (9)

Kanalväljaren sitter på framsidan och varje maskin har en egen ingång och jag slipper därmed byta några kontakter, det är bara att stänga av en apparat och sätta på en annan. Alla handkontroller och joysticks finns på plats, det är bara att ladda in och grabba ett styrdon och sätta igång.

Det jag möjligtvis skulle vilja få plats med också är min Nintendo Gamecube som jag tycker kräver en äkta tjock-tv; det är liksom inte samma sak i wide screen. Men jag antar att man inte kan få allt.

[slideshow_deploy id=’16896′]

Nästa gång tänkte jag demonstrera The Game Wagon in action. Håll ut!

Ha en fortsatt härlig torsdag!

 


5 svar till “Får jag presentera The Game Wagon”

  1. Ah, men den har en fin analog duk över sig när den inte används. Annars…ja!

  2. Den besten tar ju upp halva rummet :)
    Men jag håller med dig att de gamla retromaskinerna gör sig bäst på CRT 4:3.

  3. Mycket imponerande. Men det är samtidigt synd och konstigt att varken Amiga- eller Commodore 64-datorerna är Internet-anslutna, och det känns till och med lite ovärdigt att hålla dom totalt isolerade från yttervärlden. Både Amiga- och C64-scenerna behöver ju dessutom allt stöd som finns, så att exempelvis skaffa ett PCMCIA-kompatibelt nätverkskort till 600:an från amigakit.com och ett RR-Net-nätverkskort till C64:an är verkligen en bra insats, och dessutom en perfekt tillfälle att hälsa datorerna välkomna in på hemmanätverket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *