Nytt Amiga-demo avslöjar medverkande i Generation 500


I påskhelgen premiärvisades ett nytt Generation 500-demo som avslöjar delar av innehållet. Demot fungerar som trailer till boken men är alltså ett Amiga-demo som går att köra i både emulator och originalhårdvara.

Vi gjorde exakt samma sak till föregångaren Generation 64 – och precis som då är jag oändligt tacksam för alla personer som velat medverka till att det här fantastiska demot blev av. Ett jättejobb, verkligen.

Nyligen stod det klart att Språkrådet godkänner engelskans plural-s även i svenska ord – vilket innebär att det är helt ok att säga demos. Jag antar helt fräckt att det är lika rätt att säga ett demo när det gäller demoscenens verk och alster – men jag misstänker att oavsett regelverk struntar scenen i vilket och säger vad den vill ändå.

I vilket fall har jag nu nöjet att få presentera en trailer för Generation 500 – en trailer som egentligen alltså är ett Amiga 500-demo som nu i helgen hade premiär på demopartyt Revision i tyska Saarbrücken.

Demot är kodat av Origo med support av Bifat och Skurk. Grafiken är gjord av Bitflippr och Prowler (som vann första pris i Oldskool-grafiktävlingen!). Intro-ASCII är gjord av Corel. Soundtracket är gjort av pROPER dISCO, dLx, Firefox och Danko. Jag skulle vilja passa på att än en gång tacka er allihop!

Nåväl, i trailern skojar vi lite med 80-talets PC och det avslöjas även en del kring vilka som är med i boken – något jag kommer att gå in på mer i detalj ju närmare släppet till förhandsbeställarna vi kommer, vilket är planerat till mitten av maj. Släppet i butik är i början av juni – men förhandsbeställningen av signerade och numrerade exemplar stänger den 1 maj kl. 24:00.

Ha en fortsatt härlig tisdag – och sprid nu detta excellenta demo så mycket ni bara kan!

All info om demot – och nedladdning av detsamma om du vill köra det på en äkta Amiga 500 – hittar du på pouet.net.

 


3 svar till “Nytt Amiga-demo avslöjar medverkande i Generation 500”

  1. @Anders: Ja, det hör väl nästan till retrokänslan lite grann ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *