Mutant-boken är här!


Efter många månaders slit är nu äntligen boken Mutant – Minnen från den förbjudna zonen färdig. Dessutom har den hunnit skickats ut till dig som backat vår Kickstarter-kampanj eller förbokat via fandrake.com.

Det har varit en pärs, men en rolig sådan. Aldrig trodde vi att det skulle krylla ut så mycket under varje sten vi vände på. Boken hann växa till hela 256 sidor innan vi kände oss klara. Och vi klarade deadline: julen 2018.

Först en glad nyhet. Boken är skickad från vår distributör. Den kom in i veckan och efter att listor och adresser kollats av har din bok lastats av, packats om och skickats iväg med DHL utan onödig väntetid. Det innebär att du bör ha den i början av nästa vecka. Har du inte fått den framemot torsdag den 6 december bör du höra av dig enligt kontaktuppgifterna i aviseringsmejlet du ska ha fått.

Så vad är då boken om Mutant? Jo, till skillnad från boken om Äventyrsspel, vilket var förlaget bakom rollspel som Mutant och Drakar och Demoner, så handlar denna bok uteslutande om Mutant och dess olika produkter, varianter och format. Vi har också bytt stil: medan boken om Äventyrsspel skrevs i citatform för att det var väldigt många människor som skulle komma till tals på begränsat utrymme, så har vi valt att skriva boken om Mutant i traditionell reportageform – med personliga inflikningar och indirekt berättande. Ungefär som jag skriver här på Spelpappan.se.

Vi har tagit med de allra flesta aspekter av Mutant och gett dem egna kapitel. Det blir såklart väldigt mycket Mutant, Mutant 2 och Mutant 2089, men även en hel del Mutant Chronicles, Doomtrooper, Undergångens arvtagare och Mutant: År noll – plus andra format som böcker, film och datorspel. Det blir avslöjanden, nytt bildmaterial och nya referenser till saker du aldrig någonsin hört talas om förut. En hejdundrande och ögonöppnande berättelse, helt enkelt. Här nedan följer några exempeluppslag:


Som om inte detta räcker, så har vi dessutom kunnat avslöja att Mutant År noll-äventyret Sista motståndet, som skrivits av undertecknad, ju kommer att släppas av Fria Ligan som ett officiellt äventyr. Det blir gratis i PDF-version för backare av boken om Mutant, och kanske finns det tillgängligt lagom till GothCon. Eftersom det är en officiell Mutant: År noll-produkt måste det anpassas efter Fria Ligans övriga utgivning.

I vilket fall blev det precis klart hur omslaget kommer att se ut. Det är den fantastiske illustratören Ola Larsson som står för det, och hans alster känner du säkert igen från tidigare Mutant: År noll-produkter. Så här ser det ut:

Läsare av Spelpappan reagerar såklart direkt på den avbildade Commodore-loggan i graffitistil i den gamla cykeltunneln från en typisk svensk förortsmiljö. Men varför skriker taggen ”Nej!”? Hatar jag numera Commodore? Och vad har loggan för roll i äventyret? Det … och en massa annat kul … kommer du att få reda på när äventyret kommer ut. Förutsatt att du har backat vår Kickstarter, såklart. Jag hoppas dessutom att Sista motståndet kommer att tryckas – men det är Fria Ligan som har sista ordet att säga där.

En sak som inte visats tidigare är dock den skiss jag gjorde åt Ola Larsson. Jodå, omslagsidén är min – även om jag inte kunnat drömma om att resultatet skulle bli så coolt. Så … för första gången får ni se mina tecknartalanger nedan. Jag försökte snabbt skissa ner hur jag ville att omslaget till Sista motståndet skulle se ut. Tadaa:

Sista motståndet, skissförslag

Det var allt för i dag. Återkom gärna med kommentarer och feedback kring boken om Mutant nedan, så hörs vi snart igen.

Ha en fortsatt härlig förste advent!

 

,

3 svar till “Mutant-boken är här!”

  1. Detta är troligtvis den enda boken jag någonsin kommer behöva. Den dagen apokalypsen inträffar, vad nu det än innebär, så är det boken om Mutant jag rycker med mig! Familjen får klara sig själva, haha. Jag har så fantastiska, undebara minnen från 80-90 talet med detta spelet. Allt ifrån första utgåvan med Mos Mosel till Chronicles… jösses vad man har spelat skiten ur dessa boxar och böcker! Jag älskar verkligen att ni gjort denna boken! Tack snälla ni, bästa nerdklappen någonsin… Mvh

  2. Det är rätt – var man tar hand om sig själv! Skämt åsido: tack för sådana härliga tillrop. Jag hoppas verkligen att du får många timmar av nöje med boken! Ha det bäst!

  3. Intressant. Frågan är bara hur cykeln har hamnat i undervegitationen – och varför den saknar ett styre? Har någon kastat den nerifrån bron, eller kastat upp den från marken? Har den kanske följt med strömmen vid en tidigare översvämning?

    Vet spelpappan.se svaret?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *