Spelpappan återskapar Echo Base på isplaneten Hoth


Det var ett tag sedan jag skrev något om dioramat som visar Echo-basen på isplaneten Hoth invändigt, och det beror mest på att det finns en del saker med verket jag inte riktigt är nöjd med.

Nu har jag dock valt att strunta i dessa och låta dem vara som de är, så att jag kan gå vidare. Det är roligare att hela tiden göra nya saker än älta de gamla. Så här är den.

Slaget om Hoth blev ju färdigt i somras och senast jag skrev om det invändiga måste ha varit i april någon gång. Då känns det verkligen som att det är på tiden att det blir ett avslut.

Hade jag börjat med detta i dag hade jag gjort det mesta annorlunda, men det spelar mindre roll – jag är ju ganska ny på dioramor så det är bättre att jag lär mig lite och går vidare på nästa grej.

Bacta-tanken håller inte riktigt luftbubblorna som jag vill, vilket betyder att de sipprar ut efter cirka två månaders tid. Jag orkar inte ständigt fylla på hårgelén igen så att luften vispas upp, utan låter det bara vara så tills jag eventuellt hittar en mer permanent lösning någon dag.

Det sista jag gjorde var de yttersta lamporna i taket, vilka heller inte riktigt ger det dimmiga ljus jag vill. Själva LED-lampan sitter helt enkelt för nära häljet och borde ha körts längre in i taket. Å andra sidan hade mer ljus lyst igenom frigoliten och det är egentligen petitesser alltihop.

Orkar du inte se bildspelet ovan så finns alla bilderna här nedan också.

Jag har ju tidigare skrivit lite inlägg om hur jag gick tillväg, de hittar du här:

Spelpappan återskapar Slaget om Hoth, del 5
Internet upphör aldrig att förvåna

Spelpappan återskapar Slaget om Hoth, del 3

Så var det med den saken – nu är det snart jul och kanske blir det lite tid till även de kommande projekten? Vem vet?

 


9 svar till “Spelpappan återskapar Echo Base på isplaneten Hoth”

 1. Det va som tusan, var tvungen att kolla in min Bacta tank och samma problem där. Inga bubblor kvar. Synd men inte heller något jag tänker lägga ned energi på, precis som du säger så är det roligare att börja på något nytt. Hur går det med Rancor-grottan?

 2. Mm, det går säkert att täppa till med något slags tunt kitt – men det får bli vid senare tillfälle.

  Rancor går långsamt framåt i tanken, håller på att bestämma hur ljusledningarna ska gå och vad stenen faktiskt ska byggas av. Det lutar åt gips, men jag funderar på om jag ska bygga formarna själv eller om det går att skaffa sådana som jag vill ha.

  Sen förbereder jag faktiskt ett projekt jag inte riktigt berättat om än, mest för att jag inte vet hur jag vill ha det. Överhuvudtaget håller jag på med fyra olika dioramor samtidigt för de behöver olika saker, men det jag är i färd med att avsluta annars är ju wampagrottan. Den borde hinna bli klar innan jul.

 3. Men funkar det som ”akvarievatten” som det är fråga om här? Eller är det till för att ge vattenyta på sjöar och floder? Men bra tips, jag får leta vidare.

  Frisyrgelé är annars briljant, men själva tanken måste tätas – går kanske med silikon eller något liknande. Det dumma är att jag nu byggt in en i elektroniken så det är lite marigt att plocka ut den.

  Nåja, det löser sig nog. Det är som sagt ett tidigt diorama, det brukar vara roligare att lära sig och gå vidare än att pilla med det gamla :)

 4. Att gå vidare är helt rätt! Det funkar dock bra som akvarievatten också. Eventuellt lite dyrt alternativ för detta ändamål som sagt. Men resultatet skulle jag nog säga hade blivit bra. Man får bara se till att prova i lite mindre skala först så man lär sig tekniken kring dessa material. Jag jobbar mest med miniatyr dioramor så för det mesta går det inte åt så hemskt mycket när jag gör nåt.

 5. Mm, jag ska tänka på det som reservplan – först skulle jag vilja prova att täppa till luftglipan med något. Men det kan vara bra till en annan gång!

  Grejen med dessa dioramor är just det du säger, de är stora och kräver billiga lösningar. Bara wampagrottan krävde tre burkas snöspray.

 6. Dessa material är nog som du säger lite bättre lämpade när man behöver mindre ytor att täcka. De är ju som sagt ganska dyra.. Jag funderar på att använda det till en Blood Bowl pitch med träsk tema! :)

 7. Ah! Snyggt! Tror det ska gå att få till bubblor i de material jag hänvisade till också, men har inte tillräckligt med koll för att vara 100% säker..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *