Så här ser Generation 500-stickern ut


Generation 64-stickern har varit populär att sätta på laptopen ända sedan boken Generation 64 släpptes i september 2014. Nu när uppföljaren, Generation 500, är på gång är det därför helt naturligt att vi plockar fram stickers även för dig som är representant för denna generation.

Jag skulle därför vilja passa på att presentera hur Generation 500-stickern kommer att se ut. Snart kommer en rykande färsk batch från tryckeriet!

Det slog mig först efter släppet av första boken hur mycket folk eftertraktar roliga, passande eller bara snygga klistermärken att sätta på locket av sin dator. Jag tänkte mig att det var en sån där fluga som gick över i takt med att vi byter dator – men tvärtom jagar folk ännu fler av de åtråvärda stickorna när en ny, orörd dator ska prydas och hottas till.

gen64_sticker_macbook

Förra gången det begav sig så stickern ut som ovan – den kan fortfarande beställas här. Eller ja, för de allra första förhandsbokarna var det faktiskt en litet annorlunda sticker – mindre långsmal och med .SE istället för .COM på slutet. Den historien berättar jag här.

Denna gång har vi tänkt i liknande banor – tanken är ju att böckerna Generation 64 och Generation 500 ska hänga ihop som två delar i en serie. Och tanken är att våra stickers ska fungera ungefär liknande. Därför tänker vi att de båda klistermärkena påminner om varandra men ser olika ut.

gen500_stickermacbook

Generation 500-stickern kommer alltså att se ut som ovan, med drag som påminner om boken som kommer ut nästa vår. På ett sätt kan man säga att både böckerna och klistermärkena är varandras kontraster. De delar av Generation 64-stickern som är svarta eller vita har fått färg i Generation 500-motsvarigheten. Och den regnbågsfärgade randen har bytts ut mot en gråvit dito som är tänkt att efterlikna flänsarna som sitter på chassit på en Amiga 500.

julkort_generation_500En sticker följer givetvis med när du förhandsbokar Generation 500 – plus mycket annat, bland annat ett slipcase som rymmer båda böckerna samtidigt. Det går dock att lägga beslag på Generation 500-stickern redan nu i höst om vi skulle ses någonstans.

Så håll ögonen öppna.

Åh – och förresten: för dig som skulle vilja ge bort Generation 500 i julklapp har vi tagit fram ett julkort du kan skriva ut på något fint papper och lägga i ett juligt kuvert under granen redan nu i år! Så landar julklappen hos den lycklige när Generation 500 skickas ut till förhandsbokarna i maj nästa år.

Här är förresten min egen dator – jag skaffade ganska nyligen en ny så det blir till att börja om från början med att kladda på coola klibbor.

razer_stickers

Tja, det var väl egentligen allt för i kväll. Samtidigt som jag arbetar hårt med kommande boken håller jag även på med några längre artiklar som ska gå här på Spelpappan.se i höst/vinter. Det tar tid att göra bra research men jag är övertygad om att de flesta av er hellre läser riktigt bra grejer lite mer sällan än halvdana grejer ett par gånger i veckan.

Ha en fortsatt härlig tisdagkväll!

 


3 svar till “Så här ser Generation 500-stickern ut”

  1. Jag rekommenderar att du skaffar en ny redan i år då :) Redan nästa år lär de gå upp i pris om de följer samma retrodatorutveckling som andra tidigare datorer har gjort. På Facebook finns rätt många köp & sälj-grupper med retrodatorer, prova där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *