Förhandsbeställningen av Generation 64 stänger natten till 12/9

4 september, 2014 av: Jimmy Wilhelmsson  

I slutet av mars öppnade förhandsbeställningen av min kommande bok, Generation 64: Commodore 64 gjorde mig till den jag är, och efter knappt sex glada månader är det snart dags att stänga butiken för att hantera resultatet och se till att alla tidiga fåglar får sina böcker i tid.

Det innebär att förhandsbeställningen stänger natten till den 12 september 2014. Efter detta får du vända dig till onlinebokhandlarna eller vänta.

Jag vet väl inte riktigt vad jag förväntade mig när jag och Kenneth Grönwall för drygt ett år sedan började samarbeta på detta bokprojekt – och jag vet definitivt inte hur folk skulle reagera på att vi erbjöd en förhandsbeställning av boken, signerad och numrerad, innan den gått till tryck eller ens var färdigskriven. Smakproven ur boken levererades ju så sent som i augusti.

Gen64_SvD_20140826-300x222Men det ser ut som att antalet förhandsbeställda böcker hamnar kring 600 stycken – och jag vet att det känns helt fantastiskt. Det finns ett uppdämt behov att läsa och prata Commodore 64, det är helt klart.ANNONS

GENERATION 64 är en maffig bok om de unga svenskar som växte upp med hemdatorn Commodore 64 spå 80-talet. Detta är en bok för dig som satt med en Commodore 64 som ung och kände dig delaktig i något större men kanske inte visste exakt vad. Den kommer att få dig att skratta, minnas och skaka på huvudet.

Pris: 299:-
Inbunden, 180 sidor, utgiven 2014

Läs mer om boken hos Fandrake.Och det märks inte minst på de intresserade medier som hör av sig och vill höra berättelsen bakom den generation jag menar har betytt väldigt mycket för det svenska IT- och spelundret.

Förra veckan var det Svenska dagbladet som visade sitt intresse och innan dess har det varit Dagens Industri, SVT och en hel del andra. Just berättelsen om artikeln i SvD rymmer en liten anekdot.

Gen64_DI_20140808Mannen på stora bilden i SvD-artikeln ovan är som bekant inte jag. Det är en vän till mig som sitter och knappar på exakt samma C64 jag har i famnen i DI-artikeln till höger – och som i stort sett är med i samtliga mina egenplåtade C64-bilder eftersom datorn är så pass snygg och välbevarad. Tyvärr fungerar den inte, då jag lyckades med konststycket att kortsluta halva datorn när en joysticksladd hängde över min jättetjock-tv och alstrade statisk elektricitet – men det är en annan historia.ANNONS

DATATRÖJAN är ett måste på demopartyt eller på arbetsplatsens afterwork. Visst, någon kommer säkert iklädd en Star Trek-tröja - men COMMODORE slår ändå högre! Välj mellan GENERATION 64 och GENERATION 500 (eller ta båda). Storlekar från S till XXL.

Pris: 239:- styck
Modell: Gildan Softstyle 100% bomull

Beställ den på Fandrake för gratis frakt!Bilden på min vän är tagen av en annan vän under förra nyårsafton. Jag berättade ivrigt om mitt bokprojekt och drog fram datorn samt en mängd rekvisita, bland annat en jätteposter från Handic med parollen ”Kunskap ger försprång” som jag fått låna inför research. Tilläggas kan att killen på bilden var Atari-nörd och inte kodat en rad Commodore i hela sitt liv. Och får för det en helsidesbild :)

Nu väntar fortsatt bråda dagar då allt ska gå rätt till på tryckeriet och eventuellt lite fler intervjuer för min del. En liten snabbvisit på Bokmässan hinns nog med precis innan lansering – och så har vi en rolig nyhet att släppa i helgen.

Tills dess får du ha en fortsatt härlig torsdagskväll!

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.
Kommentarer

En kommmentar till “Förhandsbeställningen av Generation 64 stänger natten till 12/9”
  1. Mindrax skriver:

    Snart dax :)

Kommentera